© 2019 by Tekst og Skribent 2017 - 2020

Ansvarlig redaktør:


Maren Olava Ask Hütt 

olavamaren(a)gmail.com

Kristoffer Kringlebotn

kkringlebotn(a)outlook.com

KENNETH KARLSTAD

 
 

SULTEN

Av
Joakim Ljønes og Maren Olava Ask Hütt

Kenneth Karlstad ble uteksaminert fra Westerdals’ Film og TV-studium i 2013. I etterkant har han gjort suksess med kortfilmer og musikkvideoer. Han har vunnet priser for Beste Musikkvideo på Atlanta Film Festival og Kortfilmfestivalen i Grimstad. Karlstad vant også Filmkritikerprisen på Kortfilmfestivalen i Grimstad for sin kortfilmdebut ”Gutten er sulten” fra 2017. 

For tiden ferdigstilles kortfilmen ”The Dreamer”, en horror-kortfilm om en jente med nattskrekk, som sliter med å skille drømmer fra virkelighet. Kenneth gjør også kommersielle arbeid, og jobber med å utvikle ”Gutten er sulten” til tv-serie.

 
 
kenneth1-2.jpg

Karlstad var allerede ferdigutdannet og i full jobb som snekker, da han skjønte at det ikke var dét han skulle. 26 år gammel begynte han for alvor med film, etter et betraktelig miljøskifte.

 
 
 

Filmene starter gjerne som en stemning eller et bilde, ofte inspirert av musikk eller fotografi. Prosessen videre blir nærmest som en slags drømmetydning, hvor jobben er å komme til bunns i hva dette betyr og hvorfor det føles viktig å vise det.

 
 

Lite impulskontroll og et stort behov for spenning ledet Kenneth og kameratene hans inn i et miljø langt fra de trygge rammene de var oppvokst i. Hvorfor ble det slik? 


Kenneth dykket inn i radikalisering og ekstremisme, for å forstå hva som egentlig skjedde med dem som barn. Kunne det ha noen likheter? Inspirert av sin egen fortid ble kortfilmen ”Gutten er sulten” til. Et ærlig bilde på det å alltid skulle være tøffest, og unge menns behov for maskulinitet og heltedyrkelse. 

 
 
 

" FILM-NORGE MANGLER MEG. HAHA.

 

Film-Norge er litt som nordmenn generelt. Litt konfliktsky. Litt uten brodd. Utrolig mange har lyst til, og kommer til å forandre på nettopp det, men de har ikke fått sluppet til enda. Alderen på spillefilm-debutanter er høy. Det er et problem. Skal det bli rom for brodd og sjangervariasjon må yngre filmskapere opp og fram. 

—   Film-Norge mangler... meg? Haha.


Karlstad synes det er rart at vi forholder oss så mye til det bevisste liv, når vi lever nesten halvparten av livene våre i ubevisst tilstand. Han savner mer irrasjonelle og umoralske filmer. Mer kaos og ukorrekthet. 

  —   Vi rister på hode over verden, men nikker av filmene vi ser. Det er ulogisk for meg at alt skal falle på plass og være logisk i film.

—   Mange mener filmene mine skiller seg ut, men jeg har bare så vidt begynt å pirke i det.

 
 

Få med deg Karlstads kortfilm "The Dreamer" som hadde premiere i starten av juni.

Se traileren her.

 

Alle foto: Privat

 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now